Lainaa.com

Yleinen

Kelan lääkekatto?

27.11.2013, minoi

Onko tosiaankin näin, että meillä ”sosiaalisista syistä” hedelmöityshoidoissa käyvillä ja lääkkeitä hankkivilla ei ole mahdollisuutta hyödyntää Kelan lääkekattoa? Rahaa palaa lääkkeisiin nyt entistä enemmän (viimeksi apteekkiin sujahti miltei 200 euroa, tsi-tsinggg!), joten asia kiinnostaa. Kertokaa joku fiksumpi jos tiedätte…!

,


8 vastausta

  1. minoi sanoo:

    Kiitos myös sulle tarinastasi Pap ja onnittelut raskaudesta ja tässä vaiheessa jo tuoreesta äitiydestäkin!
    Kaikesta päätellen meillä saattaisi siis olla hyvä mahdollisuus tukien saamiseen!

  2. minoi sanoo:

    Kiitos E! Tarvii kerätä paperit kasaan ja lähettää postia Kelalle! Eipä se ota jos ei annakaan! 🙂

  3. E sanoo:

    Hei!

    Kela korvaa hoitoja myös naispareille jos hoitojen aikana ilmenee syy/syitä että hedelmöittyminen olisi ollut vaikeaa myös heterosuhteessa olevalle, näin kävi ystäville joille toinen ivf-yritys toi tuloksen.
    Eli viimeistään jos ivf:n lähdette niin tarvituista hoidoista lausuntoa lääkäriltä ja postia kelalle. Tsemppiä!!

  4. Pap sanoo:

    Heippa! Halusin KELA korvauksista tulla kertomaan meidän tarinan. Takana yksityisellä (VL) 6 inssiä, 3 yritystä clomeilla, kaikista puhdas nega. Aukiolotutkimus tehtiin, eikä mitään syytä hoitojen onnistumattomuuteen löytynyt misään vaiheessa. IVF tehtiin huhtikuusssa -13, josta saatiin kerättyä 6kpl (?) munasoluja, kolme hedelmöittyi ja lähti jakautumaan normaalisti. Tulos oli huono jopa lääkärin mielestä, koska olin perusterve 24 vuotias. Yksi siirrettiin ja se riitti. Kuukauden päästä on laskettu aika. 🙂 Lääkäri teki lausuntonsa (B-lausunto?), mutta sanoi meille, ettei korvauksia kannata odottaa, mutta voitte ne Kuopioon kuitenkin lähettää. Pakkasin kuoreen kaikki ivf hoitoon liittyneet lääkekuitit ja VL:n kuitit ja valtavaksi yllätykseksi hieman alle 700e saatiin korvauksia 🙂 Että suosittelen kuitenkin yrittämään, vaikka lääkärikin olisi epäileväinen asian suhteen. Kaikkea hyvää teille ja onnea hoitoihin. Jostain sitä aina vaan löysi uusia voimia uuteen hoitorumbaan. Toivottavasti myös teillä seisoo kiitos lopussa!

  5. minoi sanoo:

    Kiitos vastauksista ´Irppi’ ja ’m’!

    Juu sama leimahan meidän lääkereseptejä koristaa, eikä kelakorvauksia olla saatu. Itse en ollut vain aiemmin ymmärtänyt, että kelakorvattavuus liittyy myös lääkekattoon. Pahus. Edes lääkkeiden korvattavuus tekisi tästä lystistä kukkarolle huokeampaa.

    Onnea teille ’m’ yrityksiin, toivotaan että tulosta syntyy! Alamme tosiaan kallistua ivf-hoitoihin sillä näitä vastoinkäymisiä ja pettymyksiä tuntuu olevan. Se tosin on raskaampi hoitomuoto ja kalliimpikin, mutta totta puhut, ettei rahalla ole merkitystä sitten jos lapsi saadaan.

    ’Janna’: Kahdeksaskin inseminaatio epäonnistui, tällä kertaa olimmekin siihen jo varautuneita. Terveyskirjaston ja Käypä Hoito -suositusten mukaan kohdunulkoisen raskauden jälkeen raskautta toivovista noin 80% hedelmöittyy kohdunsisäisesti seuraavan kahden vuoden kuluttua ja uuden kohdunulkoisen raskauden uusiutumisen todennäköisyys on edellisen kerran hoitomuodosta riippuen 4-28% luokkaa. Pelkän seurantahoidon jälkeen uusiutumisriski on 4-5% kahden vuoden sisällä. Raskausennusteeseen vaikuttavat tosin myös ikä ja muut riskitekijät. Kyllähän tuo koettu kohdunulkoinen vaikuttaa taustalla niin, että jos saisimme uudelleen positiivisen raskaustestituloksen, olisi vaikea iloita siitä ennen kuin raskauden sijainti olisi 7. viikolla varmistettu.

  6. Janna sanoo:

    Miten teillä kävi 8. inseminaation kanssa? Mitä ajattelette siitä, että kohdunulkoisen raskauden jälkeen raskautta toivovista vain 65 % onnistuu? Onko se aiheuttanut epätoivoa tai pelkoa? Tsemppiä hoitoihin 🙂

  7. m sanoo:

    Valitettavasti tämä taitaa yleensä mennä juuri niin, että kelakorvauksia ei saa edes lääkkeistä 🙁 Vain jos on löytynyt jokin konkreettinen syy lapsettomuuteen, on naispareillakin mahdollisuus kelakorvauksiin. Meilläkin ivf-lääkkeiden resepteissä oli punainen leima, jossa luki ’kelakorvaus haettava erikseen Kuopion toimistosta’. Ja lääkärikin sanoi, ettei luultavasti saada kelakorvausta. Ja koska hoidosta ei tullut toivottua tulosta, niin sama rumba taas edessä alkuvuodesta ja ilman kelakorvauksia. Kalliiksi tulee mutta jos joskus se lapsi saadaan, ni siinä vaiheessa käytetyllä rahamäärällä ei tietenkään ole enää mitään merkitystä. Oletteko te ajatelleet ivf-hoitoihin siirtymistä?

  8. Irppi sanoo:

    Kyllä se ainakin meillä meni valitettavasti juuri noin:/ mulle hommattiin ties minkälaisia piikkejä munasolujen kasvattamiseen ja keräämiseen ym. ja sit ku oltiin aateltu sillai, et jos tällä kertaa ei onnistuta, niin saadaanpahan seuraaviin hoitoihin sit lääkkeet HALVALLA ku katto on täynnä. Sit yhdellä apteekkireissulla farmaseutti totes: ”niin näähän on sellasia lääkkeitä, jotka ei sitä lääkekattoa kerrytä.” :/ pettymys ja tyrmistys oli kyllä suuri! Ensimmäinen kysymys, mikä kerutulsen jälkeen mieleen tuli oli: ”onko Suomessa tosiaan olemassa reseptilääkkeitä, joista ei A) ei saa kela-korvausta ja B) jotka ei kerrytä lääkekattoa!? Vastaus oli molempiin kyllä, ikävä sellainen:/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *